12.06.2018

Solarigrafia-valokuvauskurssi 19.6.

Lämpimästi tervetuloa solarigrafia -valokuvauskurssille Lapuan Taidemuseolle! Osana "Valoon verhoutuva aika" -näyttelyä järjestämme kaksipäiväisen solarigrafiana tunnetun neulanreikäkameratekniikan kurssin, jonka opettajana toimii näyttelyn taiteilija valokuvaaja Mikko Lento. Kurssi tapahtuu ti 19.6. ja la 18.8. klo 10.00-15.00. Ensimmäisenä kurssipäivänä rakennetaan omat kamerat (3 kpl) ja annetaan ohjeet kuinka ne tulee asettaa valottumaan seuraavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Elokuun lopulla purkit avataan ja skannataan. Kurssitöistä järjestetään pienimuotoinen näyttely.

Solarigrafia on menetelmä, missä erinnäköisissä astioissa tai purkeissa valottuu hitaasti filmin sijaan valokuvauspaperi useiden kuukausien ajan. Kuvista tulee taianomaisia taideteoksia, joissa tuttukin maisema saa uusia ulottuvuuksia auringon piirtäessä sille ääriviivat. Menetelmän avulla voi tallentaa esimerkiksi oman kotitalon tavalla, jota ei voisi koskaan nähdä muuten.

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa. Ilmoittautuminen su 17.6. mennessä osoitteeseen: heta.kaisto@lapua.fi

Osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan omat haluamansa purkit. Tarkoitukseen sopivat tölkit, purkit, pienet laatikot jne. jotka on mahdollista saada valotiiviiksi ja jotka kestävät säiden vaihteluita (esim. metalli / muovi).

Lisätietoja voi kysyä intendentti Heta Kaistolta (Lapuan Taidemuseo) tai kurssin opettajalta Mikko Lennolta, puh. 050-570 8387

Ylen juttu solarigrafia -menetelmästä: https://yle.fi/uutiset/3-8623243

Avoinna ma - pe 11-17, la 11-15, su suljettu